Pala historiaa käärittynä tulevaisuuteen – Fazer tuo joulumyyntiin konvehteja kompostoituvassa rasiassa

/ins Fazer on sitoutunut jatkamaan vastuullisten ratkaisujen tekemistä ihmisten ja ympäristön hyväksi ja tässä pakkauksilla on oma roolinsa. Fazer ja Sulapac Oy käynnistivät vuonna 2018 yhteistyön, jonka tavoitteena on tutkia, kehittää ja testata mikromuovittomia, kompostoituvia pakkausratkaisuja elintarvikkeille. Fazer on ensimmäinen yritys, jonka kanssa Sulapac on tehnyt elintarvikepakkausten tuotekehitystä. Yhteistyön ensimmäinen tulos, Fazerin perinteisiä käsintehtyjä konvehteja sisältävä rasia tulee myyntiin marraskuun lopussa.

Tarve ryhtyä toimeen ilmastonmuutoksen torjumiseksi, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja muiden ympäristöongelmien selättämiseksi kasvaa. Fazer keskittyy vähentämään ruokahävikin määrää, kehittää entistä vastuullisempia pakkauksia ja lisää kasvipohjaisten raakaaineiden käyttöä tuotteissaan. Fazer tuo marraskuun lopussa markkinoille käsintehtyjä konvehteja sisältävän rasian, jossa on hyödynnetty suomalaisen Sulapacin mikromuovitonta ja kompostoituvaa materiaali-innovaatiota. Rasia on myynnissä Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälässä, Fazer Café - kahviloissa, Gateau -leipomomyymälöissä ja Fazer Store -verkkokaupassa.

Konvehtirasian tuotekehitysaika oli pitkä, melkein 1,5 vuotta. Fazer ja Sulapac halusivat kehittää korkealaatuisen lopputuotteen, joka on turvallinen sekä ihmisille että ympäristölle. Sen eri vaiheissa on mm. testattu materiaalin aistinvaraista soveltuvuutta ja pakattavan tuotteen säilymistä sekä suunniteltu lopullinen lanseerattava konsepti painatuksineen.

Fazer osallistuu aktiivisesti keskusteluun pakkausjätteen kierrättämisestä ja uusiokäytöstä, sekä kokonaan uudenlaisten ekologisten pakkausratkaisujen kehittämiseen. Pakkauksista ei kokonaan elintarvikealalla päästä; pakkauksia, toistaiseksi myös muovisia, tarvitaan tulevaisuudessakin suojaamaan tuotteita, varmistamaan elintarvikkeiden turvallisuutta, pidentämään tuotteiden säilyvyyttä ja siten vähentämään ruokahävikkiä, sekä kertomaan kuluttajille tuotteesta. ”Ihmiset tekevät hyvin tietoisia valintoja pakkausten vastuullisuuden perusteella. Fazer tutkii ja testaa jatkuvasti uusia pakkausvaihtoehtoja ja teemme aktiivisesti töitä pakkausmateriaalien kierrätettävyyden parantamiseksi. Haluamme rohkaista pakkaustemme kierrättämiseen tekemällä siitä mahdollisimman helppoa ja siksi uusimme vuoden 2020 alusta lähtien pakkaustemme lajittelumerkinnät”, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja ja pakkausalan asiantuntija Nathalie Ahlström.

Sulapac Oy on nuori suomalainen kasvuyritys, jonka missio on pelastaa maailma muoviroskalta. Sulapac kehittää täysin mikromuovittomia ja uusiutuvista raaka-aineista valmistettavia kierrätettäviä materiaaleja ja tuotteita. Sulapac® on palkittu materiaali-innovaatio, joka valmistetaan puuhakkeesta ja biohajoavista sidosaineista. Pakkauksissa käytettävä puuhake on puuteollisuuden sivuvirtaa ja peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Fazer on mukana kehittämässä Sulapac®-pakkausmateriaalia vastaamaan entistä paremmin myös elintarvikealan tarpeita ja on myös ensimmäinen elintarvikealan yritys, joka hyödyntää tätä ainutlaatuista innovaatiota pakkauksissaan.

”Olemme ylpeitä saadessamme viedä missiotamme eteenpäin yhdessä Fazerin kanssa. Fazerin kaltaisia rohkeita edelläkävijöitä tarvitaan lisää, jotta maailman muoviroskaongelma on mahdollista selättää”, kommentoi Sulapacin toimitusjohtaja Suvi Haimi yhteistyötä Fazerin kanssa.

Käsintehdyt konvehdit ovat osa Fazerin historiaa

Fazerilla on valmistettu suklaakonvehteja lähes 120 vuotta; suklaanvalmistus alkoi Karl Fazerin Kluuvikadulle perustamassa konditoriassa vuonna 1894 ja siirtyi toiminnan kasvaessa Tehtaankadulle perustettuun makeistehtaaseen 1890-luvun lopussa. Sata vuotta myöhemmin, 1990-luvulla, Karl Fazerin pojanpojantytär Majlen Fazer etsi vanhat konvehtireseptit ja käsintehtyjen konvehtien valmistus alkoi Vantaan suklaatehtaalla.

Lisätietoja:

Pakkauksen sisältö: Fazerin Vantaan suklaatehtaalla käsin valmistettuja suklaakonvehteja makuina maitosuklaatryffeli, tumma suklaatryffeli, vaniljatryffeli

Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8.00–16.00 puh. +358 40 668 2998 Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fazer.com Liisa Eerola, viestintäjohtaja, Fazer Makeiset, puh. +358 44 710 8860

Antti Valtonen, CMO, Sulapac Oy, +368 40 729 4793

 

Sulapac

Sulapac® on puupohjainen materiaali-innovaatio, joka biohajoaa täysin, eikä jätä mikromuovia jälkeensä. Sulapac on suunniteltu vastaamaan kiertotalouden edellytyksiin ja on turvallinen niin ihmisille kuin ympäristöllekin. Uniikkina ja laadukkaana materiaalina Sulapac on monen vastuullisuuteen panostavan premium-brändin valinta. Sulapac tekee muovin korvaamisen helpoksi, sillä sitä voi työstää olemassa olevissa muovinvalmistuslinjastoissa. Yrityksen perustivat Suvi Haimi ja Laura Tirkkonen-Rajasalo vuonna 2016. Liity missioomme pelastaa maailma muoviroskalta! www.sulapac.com

Rating:

vote data

Let us know if you are going to use this press release. Thank you!

Image result for sulapac logo

 

Iso Roobertinkatu 21

FI-00100, Helsinki, Finland

www.sulapac.com

Publications