IQM kerää 39 miljoonaa euroa uutta pääomaa puskeakseen Euroopan johtoasemaan kvanttitietokoneiden toimituksissa

/ins IQM-yritys, joka on Euroopan johtava suprajohtavien kvanttitietokoneiden kehittäjä, ilmoitti tänään, että se on kerännyt 39 miljoonaa euroa toisella pääomasijoituskierroksellaan. Kaikkiaan IQM on saanut tähän mennessä rahoitusta kasaan 71 miljoonaa euroa.

Kyseessä on yksi suurimmista eurooppalaisten syväteknologiayritysten rahoituskierroksista vuoden sisällä. MIG Fonds koordinoi tämän rahoituskierroksen, johon osallistuivat myös kaikki nykyiset sijoittajat, kuten Suomen Teollisuussijoitus Tesi, OpenOcean, Maki.vc, Vito Ventures ja Matadero QED. Uusina sijoittajina mukaan tulivat Vsquared, Salvia GmbH, Santo Venture Capital GmbH, ja Tencent.

”IQM:llä on vahva näyttö tutkimuksesta ja nopeasta kasvusta. Se rekrytoi lahjakkaimpia asiantuntijoita maailmalta ja on saavuttanut laitteistolle ja ohjelmistolle asettamansa välitavoitteet. Olemme innoissamme tästä rahoituskierroksesta ja haluamme jatkossakin tukea IQM:ää, kun se siirtyy liiketoiminnan ja laitteiston kehityksen seuraavaan vaiheeseen”, sanoo Axel Thierauf, MIG Fondsin osakas ja IQM:n hallituksen puheenjohtaja.

Vuodesta 2019 lähtien IQM on ollut yksi nopeimmin kasvavista yrityksistä kvanttiteknologian alalla, ja sillä on jo yksi maailman suurimmista kvanttilaitteistojen suunnittelutiimeistä. Pääomarahoitusta käytetään IQM:n laitteistokehityksen nopeuttamiseen ja sovelluskohtaisten kvanttitietokoneiden yhteissuunnitteluun. Merkittävä osa rahoituksesta käytetään myös kvanttiteknologian parhaiden kansainvälisten asiantuntijoiden rekrytointiin ja talossa pitämiseen sekä myynnin ja liiketoiminnan kehitystiimien perustamiseen.

”Tämän päiväinen ilmoitus liittyy käynnissä olevaan ensimmäiseen pääomasijoituskierrokseemme. Olen erittäin iloinen siitä luottamuksesta, jota sijoittajat ovat osoittaneet visioomme, tiimiimme, tuotteeseemme sekä kykyymme kehittää ja kaupallistaa kvanttitietokoneita. Tämä sijoitus on myös osoitus heidän vakaasta uskostaan kvanttiteknologian tulevaisuuteen. Kyseessä on merkittävä tunnustus upealle tiimillemme, joka on saavuttanut kaikki keskeiset välitavoitteemme edellisen rahoituskierroksen jälkeen. Olemme vasta pääsemässä vauhtiin”, sanoo IQM:n toimitusjohtaja Jan Goetz.

”On mahtavaa osallistua IQM:n kasvutarinaan ja nähdä, miten sen teknologia kehittyy. Olemme ylpeitä voidessamme todistaa jälleen uuden suomalaisen startup-yrityksen nousua kansainväliseen tietoisuuteen. IQM:llä tulee olemaan pysyvä vaikutus tietotekniikan tulevaisuuteen, ja se tulee auttamaan muun muassa terveydenhuoltoon, ilmastonmuutokseen ja ympäristöystävällisten materiaalien kehitykseen liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemisessa”, sanoo Tesin Venture Capital -sijoituksista vastaava johtaja Juha Lehtola.

IQM toimittaa kvanttitietokoneita tutkimuslaboratorioihin ja supertietokonekeskuksiin. Teollisia asiakkaita varten IQM on laatinut innovatiivisen strategian yhdistää laitteiden ja ohjelmistojen suunnittelu. Näin yritys pyrkii tarjoamaan kvanttihyötyä perustuen sovelluksia varten räätälöityihin prosessoreihin, jotka hyödyntävät uudenlaista suoritinarkkitehtuuria ja ultranopeita laskentaprosesseja. IQM integroi eri teknologioita ja tarjoaa kvanttitietokoneeseen tarvittavan laitteiston. Lisäksi IQM pyrkii yhteistyöhön kvanttiohjelmointia tekevien yritysten kanssa.

”Haluamme investoida syväteknologian startup-yrityksiin, jotka muovaavat tulevaisuutta ja edistävät yhteiskunnan kehitystä. IQM on täydellinen esimerkki oman alansa huippuosaajasta, jonka työskentelyllä kvanttilaskennan parissa tulee olemaan merkittävä vaikutus tuleviin sukupolviin”, sanoo Vsquaredin ja Vito Venturesin perustajaosakas Herbert Mangesius.

Vaikka kvanttiteknologia on vielä kehitteillä, valtiot ja yksityiset organisaatiot eri puolilla maailmaa investoivat siihen kilpailukykynsä säilyttämiseksi ja tulevan kvanttivalmiuden varmistamiseksi.

IQM:n tavoitteena on tehdä 20-luvusta vuosikymmen, jolloin kvanttitietokoneilla tehdään merkittäviä läpimurtoja reaalimaailman sovelluksissa kuten terveydenhuollossa, logistiikassa, rahoitusalalla ja kemiantekniikassa.

”IQM on ylittänyt villeimmätkin haaveeni siitä, miten Suomessa tehty kvanttitutkimus viedään teollisuuteen”, sanoo IQM:n päätiedemies Mikko Möttönen.

 

Tietoja IQM Quantum Computersista:

IQM on Euroopan johtava suprajohtavien kvanttitietokoneiden kehittäjä, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa. Vuonna 2018 tapahtuneen perustamisensa jälkeen IQM on kasvanut yli noin 70 työntekijän yritykseksi, joka on myös perustanut tytäryhtiön Müncheniin. IQM toimittaa kvanttitietokoneita tutkimuslaboratorioihin ja supertietokonekeskuksiin sekä tarjoaa täyden pääsyn laitteiston eri tasoille. Teollisille asiakkaille IQM tarjoaa tulevaisuudessa kvanttihyötyä räätälöimällä prosessoreja tiettyjä sovelluksia varten. Ensimmäisen 11,4 miljoonan euron pääomasijoituskierroksensa ja meneillään olevalla toisella kierroksella kerätyn 39 miljoonan lisäksi IQM on myös saanut 3,3 miljoonan euron avustuksen Business Finlandilta ja 2,5 miljoonan euron avustuksen ja 15 miljoonan euron pääomasijoituspäätöksen EIC Accelerator -ohjelmasta, jota yritys käyttää uusien sijoitusten lisäksi sulkemaan meneillään olevan rahoituskierroksensa.

 

Lisätietoja IQM:stä saa osoitteesta www.meetiqm.com.

Kotipaikka:

IQM Finland Oy
Keilaranta 19
02150 Espoo
SUOMI
www.meetiqm.com

 

Mediatiedustelut haastatteluja varten:

Jan Goetz
toimitusjohtaja
jan@meetiqm.com
puh. +358 (0)50 566 6483 

Mikko Möttönen
päätiedemies
mikko@meetiqm.com
puh. +358 (0)45 106 6884
varanumero: +358 (0)50 594 0950 

 

Mediatiedustelut materiaaleja varten:

Raghunath Koduvayur
markkinointi- ja viestintäjohtaja
Raghunath@meetiqm.com
puh. +358 (0)50 487

 

Lisää sijoittajien lainauksia

”Olemme ylpeitä voidessamme jälleen kerran sijoittaa IQM:ään. Keskeisiä sijoituskohteitamme ovat skaalautuvat B2B-ohjelmistoyritykset. Kvanttiprosessorien kehitys ei niihin suoranaisesti liity, mutta tämä mahdollisuus oli liian iso hukattavaksi. Jotta voimme suoriutua seuraavan sukupolven dataintensiivisistä laskentatarpeista, tarvitsemme vahvan kvanttiekosysteemin, jota ei saada aikaan ilman IQM:n nopeita ja varmatoimisia käytännön sovelluksiin tehtyjä kvanttitietokoneita. IQM:llä on mahdollisuus mullistaa toimialansa tulevaisuus”, sanoo OpenOceanin Venture-partneri Ekaterina Almasque.

”IQM on aivan maailman kärjessä kvanttitietokoneiden kehityksessä . Kvanttitietokoneet auttavat meitä tiellä kohti kestävää kehitystä. Olemme innoissamme voidessamme jatkossakin tukea heidän kunnianhimoista visiotaan”, sanoo Maki.vc:n osakas Ilkka Kivimäki.

Rating:

vote data

Let us know if you are going to use this press release. Thank you!

 

Company Information

IQM Logo


IQM Finland Oy

Keilaranta 19
02150 Espoo
Finland

Phone: +358 (0)50 5696 439

IQM Germany GmbH

Nymphenburgerstr. 86
80636 München
Germany

Phone: +49 (0)89 23025750

info@meetiqm.com
www.meetiqm.com

Press contact

Raghunath Koduvayur
Head of Marketing
& Communications

Phone: +358 50 487 6509

Raghunath@meetiqm.com

     Via social media

Company Information

IQM Logo


IQM Finland Oy

Keilaranta 19
02150 Espoo
Finland

Phone: +358 (0)50 5696 439

IQM Germany GmbH

Nymphenburgerstr. 86
80636 München
Germany


Phone: +49 (0)89 23025750


info@meetiqm.com
www.meetiqm.com

Press contact

Raghunath Koduvayur
Head of Marketing
& Communications

Phone: +358 50 487 6509

Raghunath@meetiqm.com

     Via social media

About IQM Quantum Computers.

 

IQM is the leading European company designing and building superconducting quantum computers. IQM also provides partnerships and co-designs quantum computers for the specific needs of their customers. IQM has a world-class team of international quantum experts, located in Europe, building quantum computers for both the private and public sectors. Customers include governments, research laboratories, supercomputing centers, private organizations and others. IQM is a spin-out from Aalto University, Finland, and VTT Technical Research Centre of Finland. The team’s pioneering work has yielded breakthroughs in qubit reset, readout, thermal management of quantum circuits, and other innovative solutions.


Facts and Figures:

 • IQM has currently (November 2020) an international team of 40+ quantum engineers in Espoo, Finland, and Munich, Germany.
 • Number of employees currently (November 2020): 70+ employees
 • IQM team have collectively published over 640 scientific articles with more than 27,000 citations (IQM h-index: 81).
 • IQM has secured over €30M of funding from private investors and public entities.
 • Founding Year: 2019
 • Founders:
  • Kuan Yen Tan, CTO, Co-founder of IQM
  • Mikko Möttönen, Chief Scientist, Co-founder of IQM
  • Juha Vartiainen, COO, Co-founder of IQM
  • Jan Goetz, CEO, Co-founder of IQMPublications