Senaste pressmeddelanden på Svenska

Ny svensk teknik för att stödja en grönare återhämtning i flygindustrin

AVTECH Sweden AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   Flygning är som kappsegling: det handlar om att använda de bästa vindarna och undvika ogynnsamma luftströmmar. För att flygbolagen ska kunna använda de gynnsamma vindarna fullt ut finns den nu en ny väderoptimeringstjänst tillgänglig som visar exakt hur vinden blåser och var det finns dåligt väder i atmosfären. Med denna kunskap kan flygbolagen spara hundratals ton bränsle per månad vilket också innebär mindre utsläpp.

InverformTM – gör kartong till ett nytt och hållbart alternativ till plasttråg för färdigmat

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p><em>Inverform<sup>TM</sup> – a new, sustainable paperboard alternative to plastic food trays</em></p>

/ins    Iggesund Paperboards nya Inverform TM som används för färdigmat i tråg kan leva upp till höga förväntningar på hållbarhet och prestanda.

ABB förbättrar styrningen av vattenkraftverk som genererar över 1 TWh förnybar energi

Newsroom

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p>Photo credit: Bardu Kommune - Straumsmo power plant is located 490m inside a mountain, about 22 km from Setermoen in Bardu Municipality</p>

Statkraft, Europas största producent av förnybar energi, har anlitat ABB för att säkerställa effektiviteten och tillförlitligheten vid driften av vattenkraftverken i norra Norge. ABB har tilldelats ett kontrakt på att modernisera automatisering, styrning och kraftlösningar vid två av Statkrafts vattenkraftverk i Norge.

BillerudKorsnäs lanserar Recyclable Flow Wrap och sätter ny förpackningsstandard för konfektyr

Newsroom

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   BillerudKorsnäs lanserar, tillsammans med Syntegon Technology, Recyclable Flow Wrap, en återvinningsbar pappersbaserad flow wrap som möjliggör en övergång från konventionell plast till ett barriärbestruket papper vid paketering av konfektyr.

Nya UltraPure: Ökar konkurrensfördelarna inom bioteknik och läkemedel

Alfa Laval AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins Alfa Lavals UltraPure-produkter ökar effektiviteten, produktiviteten och slutprodukternas kvalitet inom processer för bioteknik och läkemedel. Den nya självsugande LKH Prime 10 UltraPure-pumpen och den uppgraderade magnetdrivna LeviMag® UltraPure-mixern minskar också de totala ägandekostnaderna, samtidigt som de säkerställer mer ansvarsfull användning av resurser vid sterila processer. Båda är försedda med Alfa Lavals dokumentationspaket Q-doc för fullständig transparens i leveranskedjan.

Servicesatser med reservdelar för hygienisk vätskehantering: Heltäckande leverantör för snabbare service

Alfa Laval AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   När det gäller service är tre av de viktigaste faktorerna för att minimera avbrotten i dina produktionsprocesser, snabbhet, kvalitet och tillförlitlighet i leveranskedjan för reservdelar. Alfa Lavals originalservicesatser för hygienisk vätskehantering innehåller alla reservdelar du behöver för att hantera haverier, reparationer och planerat förebyggande underhåll – snabbt!  

Nya rekommendationer om plastinnehåll

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   Kartongförpackningar med en tunn plastbarriär är en idealisk kompromiss där man använder kartongens styvhet för konstruktionen och plastens täthet för att till exempel förlänga ett livsmedels livslängd. Förpackningstypen minskar plastanvändningen och har en väsentligt lägre klimatpåverkan än en motsvarande förpackning i helplast.

Hållbarhetsoptimering ökar energibesparingarna med 30 %

Alfa Laval AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   Hållbarhetsoptimering ger stora besparingar inom mejeribranschen

Marknadskrav en allt viktigare drivkraft i hållbarhetsarbete

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p>Caption: Reducing water consumption is a high priority for Iggesund Paperboard’s mills in Sweden and the UK, says Johan Granås, Sustainability Director at Iggesund Paperboard.</p>

/ins   Myndighetskrav har varit den största pådrivaren på miljöarbetet inom processindustrin de senaste 60 åren. Men varumärkesägare med hög hållbarhetskompetens är i dag en viktig kraft, genom allt högre krav på sina underleverantörer – i alla delar av hållbarhetsspektrat.

Unga entreprenörer utmanar coronaviruset

What the Quack

Publicerad

/ins   Hackatonet What the Quack samlar under veckoslutet 3 – 5 april skarpa hjärnor kring datorskärmarna för att skapa lösningar på problem som skapats av coronasjukdomen covid-19.

Dynamisk karta

Pressmeddelanden för de senaste platserna