Senaste pressmeddelanden på Svenska

Förpackningsmaterialet A och O för klimatet

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p><strong>Caption 2:</strong> In extreme cases, switching packaging material from plastic to paperboard can reduce a packaging’s climate impact by up to 99 per cent. </p> (foto: Rolf Lavergren)

/ins   Att byta material från plast till kartong kan sänka en förpacknings klimatpåverkan med 99 procent. För den som påverkar val av förpackningsmaterial kan just det valet vara det som har störst klimatpåverkan under en produktchefs eller designers hela yrkeskarriär. Det visar en undersökning gjord av IVL, IVL Swedish Environmental Research Institute, för Iggesund Paperboards räkning.

Präglingsmästare Skapade årets greeting card

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p>Caption: The highlight of the Iggesund Christmas card is a deep, blind embossing of a moose.</p> (foto: Rolf Lavergren)

/ins     Årets greeting card från Iggesund Paperboard har designats av den taiwanesiske designern Kevin Chen som är specialiserad på prägling och folieprägling. Idén bakom kortetspänner från de skandinaviska skogarna, symboliserade av skogen konung älgen, till en jordglob som representerar den globala tillgängligheten för Iggesund Paperboards spetsprodukt Invercote på.  

Minska dina totala ägandekostnader med upp till 45 % med den här nya aseptiska ventilen

Alfa Laval AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

 (foto: Brian Poulsen)

/ ins   Att minska de totala ägandekostnaderna är avgörande för tillverkare av mejeri-, livsmedels- och dryckesprodukter. Faktorer som produktsäkerhet, stabilt processflöde och enkelt underhåll är avgörande för att uppnå de ständigt ökande hållbarhetsmålen.

Stora Enso och startupföretaget Sulapac samarbetar för att utveckla ett förnybart och biologiskt nedbrytbart sugrör

Sulapac

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   Stora Enso och Sulapac fortsätter att bekämpa det globala problemet med plastavfall och lanserar en demoversion av ett hållbart sugrör på Slush 2018, ett ledande event för startupföretag som samlar 20 000 teknikentusiaster från hela världen. Demoversionen, med produktion i industriell skala som mål, är utvecklad som ett förnybart alternativ till traditionella plastsugrör. Sugrören baseras på Sulapacs biokompositmaterial – gjort av träfibrer och naturliga bindemedel – och är utformade för att vara återvinningsbara i industriell kompostering och biologiskt nedbrytbara i havsmiljö

Mindre mängd avfall och lägre energiförbrukning resultatet av Olofsfors omställning till SSAB-stål

SSAB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins Olofsfors är en svensk tillverkare av stålprodukter för skogsbruket och byggbranschen. Företaget har minskat materialförbrukningen, optimerat produktionsprocessen och utvecklat en lättare och mer bränsleeffektiv produkt. Hur? Produktionen har förlagts till egna lokaler och man har övergått till att använda SSAB Boron 27-stål.

Från traditionellt hyllsystem till hyllat lagersystem

Weland Solutions AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

 (foto: Peter Ericsson)

/ins   Med ett komplett och helautomatiskt lagersystem kunde Rimaster spara golvyta, effektivisera lagerhanteringen, minimera risken för felplock och höja leveranssäkerheten. Det smarta systemet kommer från Weland Lagersystem och innehåller tre hissautomater, ett mjukvarusystem och flera kompletterande plockhjälpmedel.

Neuromarketing ger bättre förpackningsdesign

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p>Caption3: Visual and Tactile measurement packaging development.</p> (foto: Gabriel Liljevall)

/ins Hur kan neuromarketing – kombinationer av olika biometriska mättekniker för att analysera konsumentreaktioner – vara ett verktyg som effektiviserar utvecklingen av förpackningar? Svaren kommer att ges av Iggesund Paperboard och Tobii, världsledande inom eye tracking i exklusiva seminarier riktade till de bägge företagens kunder.

Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processer

Alfa Laval AB

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   – Med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus får du alla fördelar hos vår överlägsna och välbeprövade Unique Mixproof-plattform.

Invercote och Incada - när kartongproffsen får välja

Iggesund

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

<p>Caption 1: The Origin Box is made of three kinds of paper material, of which two, Invercote and Incada, are made by Iggesund Paperboard. Converter was Du Caju Printing & Packaging, Belgium.</p> (foto: Rolf Lavergren, www.bildbolaget.nu)

/ ins    Iggesund Paperboard, som igår i Holmenkoncernen, har de två mest värdefulla varumärkena för kartong i Europa. Det visar den varumärkesstudie som analysföretaget Opticom International Research genomfört.  Dryga 200 konverterare, företag som bearbetar kartong till färdiga förpackningar, rankar Invercote och Incada från Iggesund allra högst.

K.Hartwall blir majoritetsaktieägare i A&A

K. Hartwall Oy Ab

Detta pressmeddelande har bilder Publicerad

/ins   K.Hartwall, en finsk leverantör av logistiklösningar, har idag offentliggjort förvärvet av A&A Logistik-Equipment GmbH & Co. KG, ett tyskt företag som tillhandahåller logistikutrustning för olika branscher.

Dynamisk karta

Pressmeddelanden för de senaste platserna