Hur förändrar Ideel kaffekapselindustrin?

Ca. 59 miljarder plast- och aluminiumkapslar produceras årligen, men var hamnar majoriteten av dessa kapslar? Tyvärr hamnar de på sopberget, vilket skapar stora problem för den globala avfallshanteringen. Ideel har gjort det till sitt kall att förse sina konsumenter med en kopp specialkaffe med en enkel knapptryckning - utan att vara en belastning för miljön. Samtidigt som de säkerställer hållbarhet och transparens i hela försörjningskedjan.

Låter det för bra för att vara sant? Låt oss titta på detaljerna i deras produkt:

Kaffekapseln som används av Ideel är Danmarks första ”OK Home Compost”, certifierad av TUV Austria. Detta certifikat garanterar att kapseln bryts ned naturligt.  Ideels kapsel skiljer sig från 98% av andra biologiskt nedbrytbara kapslar världen över, där de flesta enbart uppnår certifikatet ”OK Industry Compost”. Dessa kapslar behöver speciella faciliteter med temperaturer över 50° C för nedbrytning. Certifikatet ”OK Home Compost” garanterar att produkten bryts ned vid 25 ° C, även i en trädgårdskompost.

Nu undrar du kanske hur kapslarna tillverkas? De är gjorda med en sparsam användning av naturens resurser, genom att återanvända solrosfröskal, som i de flesta fall lämnas som en biprodukt vid framställandet av solrosolja. Dessutom är deras kapslar kompatibla med alla Nespressos Original Line-maskiner. Myten om att andra kapslar än Nespressos egna förstör maskinen har odlats som ett försäljningstrick av Nespresso-grundarna själva…För att vara helt säkra genomförde Ideel hundratals tester tillsammans med sin tyska tillverkare, som kom fram till att risken för att Nespresso-maskiner går sönder med Ideels kapslar nästan är obefintlig.

Och nej, vi har inte glömt - nu till kapslarnas innehåll:

Kaffet som används kommer från de södra högländerna i Etiopien, där de odlas av småskaliga jordbrukare. De höga höjderna och den mineralrika jorden ger en perfekt miljö för att odla kaffe. Den populära Arabica-bönan kommer bland annat från området. Varje böna som Ideel använder är handplockad och väljs noggrant ut beroende på storlek, form och färg. Tack vare den känsliga processen är allt kaffe märkt som ”Specialkaffe”. För att kaffe ska få märkas ”Specialkaffe” behöver det få minst 80 av 100 på Q-skalan. Därefter tvättas eller soltorkas kaffet i Etiopien och transporteras till Köpenhamn, där det rostas.

Ofta räcker inte initiativ som Fair Trade till för att skapa mervärde åt de småskaliga jordbrukarna i Etiopien. Men genom organisationen Impact Roasters köper Ideel sitt kaffe till ett 25% högre pris än den genomsnittliga kvoten för Fair Trade - vilket gynnar producenterna i första ledet. Genom Impact Roasters stöder Ideel dessutom sex pågående samhällsinitiativ med fokus på jobbskapande, hälsa och utbildning. Alla projekt drivs av lokalbefolkningen och nya projekt utvecklas ständigt.

Teamet bakom Ideel är unga med stora drömmar. Företaget föddes med syftet med att belysa kaffekapselindustrin i nytt ljus. Ideel är övertygade om att bekvämlighet ligger till grund för många katastrofala handlingar av människan. Deras mål är inte att ändra konsumentvanor, utan att ersätta skadliga och oetiska produkter med alternativ som gynnar samhället och vår planet.

 

Läs mer på deras hemsida https://www.ideel-kaffe.dk eller kontakta dem med email till Johan@ideel-kaffe.dk.


bildtexter:

1: Grundarna av Ideel

2: Danmarks första “OK Home Compost” certifierade kaffe-kapsel 

3: Ideels sortiment

Popularitet:

röst data

Vi uppskattar om Du tar dig tid att meddela om Du kommer att publicera nyheten. Tack på förhand!

Ideel Coffee ApS

Nørgaardsvej 30

2800 KongensLyngby 

hej@ideel-kaffe.dk

Publications