Dagens moderna kontorslampa i ljuset av ekologi och ekonomi

Med skrivbordslampan Axis har tillverkaren velat kombinera egenskaper som har betydelse för ekologi, ergonomi, kontorsmiljö och ekonomi. Resultatet är en modernt designad allroundlampa för kontoret, med lågenergilysrör samt återvinningsbara material i konstruktionen.

Den nya lampan är avsedd för allmänt läs- och skrivbordsarbete och som tillskottsbelysning. Den beskrivs som enkel att ställa in i önskad position tack vare böjleder som är integrerade i armen. Designen utgör en mjukt triangulär form i både arm och skärm.
Axis är avsedd för 11 W energibesparande kompaktlysrör, motsvarande 75 W glödlampa och med bränntid på ca 8 000 timmar. Vanligen håller dessa kompaktlysrör 8 - 10 ggr längre än vanliga glödlampor. Därtill avger kompaktrören ytterst lite värme.
Ledu har specialiserat sig på arbetsplatsbelysningar för kontor där man lägger stor vikt vid ergonomi och funktion i kombination med modern formgivning. Företaget är certifierat enligt ISO-9001, en kvalitetsgaranti som gäller samtliga produkter i sortimentet.
- Kvalitet likväl som miljövänliga och återvinningsbara material är alla lika viktiga aspekter för Ledu. Därför är

den nya lampan tillverkad av en kombination av aluminium och plast, som båda är återvinningsbara uppger Joakim
Andersson marknadschef på Jac Jakobsen som distribuerar Ledus produkter.
Lampan beräknas finnas i handeln i början av januari.

(Bild)

För ytterligare information kontakta:
JAC Jakobsen
Joakim Andersson
Kråketorpsvägen 10A
431 53 MÖLNDAL

Tel 031 776 89 00
Fax 031 87 15 25

Popularitet:

röst data

Du kan inte ge feedback på denna artikel.

Publications